Φωτιά πήραν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγες στιγμές μετά τις δηλώσεις του εισαγγελέα της Μασσαλίας Μπρις Ρομπέν, ότι ο 28χρονος συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης της Germanwings, Αντρέας Λούμπιτς φέρεται να οδήγησε "οικειοθελώς" το αεροπλάνο στα βράχια των γαλλικών Άλπεων.

Την έντονη αντίδραση των χρηστών του Facebook προκάλεσε η ανάρτηση σελίδας που έφερε τον τίτλο "Andreas Lubitz, ήρωας του Ισλαμικού Κράτους" με τη συγκεκριμένη ενέργεια να παραπέμπει σε δράση των τζιχαντιστών.

Μετά από παρέμβαση των χρηστών, η σελίδα διεγράφη και δεν εμφανίζεται πλέον στο FB.

Σημειώνεται ότι η σελίδα ανέφερε πως έκανε… χιούμορ και ότι άνθρωποι που θα μπορούσαν να προσβληθούν καλύτερα θα ήταν να στραφούν μακριά.

Ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση απέρριψε το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας.

Την ίδια στιγμή οργή προκαλούν και τα δεκάδες ψεύτικα προφίλ "Andreas Lubitz" τα οποία κατακλύζουν το FB, διακωμωδώντας με τον πιο επαίσχυντο τρόπο τον θάνατο 150 ψυχών."Είμαι ένας δολοφόνος! Μισώ τους ανθρώπους! Δεν θα έπρεπε να είχα γεννηθεί ποτέ! Μην με αφήσετε να πετάξω αν ξέρετε το καλό σας!" και "Η Γαλλία είναι πανέμορφη, απλά ήθελα να επισκεφθώ τις γαλλικές Άλπεις" είναι μόνο μερικά από τα σχόλια που συνοδεύουν τα ψεύτικα προφίλ με τις αναφορές των χρηστών να συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις