Δύο άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στη Νέα Υόρκη, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων έχει αυξηθεί στους 25 τραυματίες από την έκρηξη που είχε αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά και να καταρρεύσουν κτίρια στη συνοικία Ιστ Βίλατζ, ανέφεραν οι αρχές.

Δεκάδες πυροσβέστες παρέμεναν στον τόπο της καταστροφής, σύμφωνα με έναν από τους εκπροσώπους της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου.

Ανάμεσα στους τραυματίες, 4 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ενώ 5 από τους 25 τραυματίες είναι μέλη των σωστικών συνεργείων ή πυροσβέστες.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον αριθμό 121 της Δεύτερης Λεωφόρου και προκάλεσε τη μερική κατάρρευση του κτιρίου όπου στεγαζόταν ένα γιαπωνέζικο εστιατόριο. Δύο όμορα κτίρια στον αριθμό 119 και 123 κατέρρευσαν ολοσχερώς ή μερικώς. Στο κτίριο με τον αριθμό 123 στεγαζόταν ένα εστιατόριο βελγικής κουζίνας.

Η οσμή από τις αναθυμιάσεις της πυρκαγιάς είναι αισθητή σε ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο, ενώ τα τμήματα των κτιρίων που παρέμειναν όρθια θα κατεδαφιστούν από τις αρχές, διευκρίνισε σήμερα το γραφείο του δημάρχου.

Ο Ερυθρός Σταυρός εγκατέστησε ένα κέντρο υποδοχής σε ένα σχολείο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, για τους περίοικους που έχασαν το σπίτι τους, ενώ ένα ξενοδοχείο προσέφερε στους πληγέντες δωρεάν τριήμερη διαμονή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάζιο, το ατύχημα προκλήθηκε από τις εργασίες στο δίκτυο φυσικού αερίου και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις στο κτίριο που βρίσκεται στον αριθμό 121.

Πριν από περίπου 1 χρόνο, 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Νέα Υόρκη όταν μία έκρηξη λόγω διαρροής αερίου είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο κτίρια στο Ανατολικό Χάρλεμ (βόρειο Μανχάταν), την 12η Μαρτίου του 2014.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις