Στιγμές αγωνίες έζησαν οι επιβάτες πτήσης της Air Canada, όταν το αεροσκάφος που προσγειώνονταν στο Χάλιφαξ, χτύπησε σε πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος, γλίστρησε και βγήκε από τον αεροδιάδρομο ενώ στην περιοχή επικρατούσε ισχυρή χιονόπτωση και η ορατότητα ήταν χαμηλή.

Το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 137 άτομα, εκτελούσε εσωτερική πτήση από το Τορόντο για το Χάλιφαξ, ανέφερε μέσω του Twitter η εταιρεία.

Η Air Canada δεν διευκρίνισε τους λόγους για τους οποίους το A320 βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης. Ωστόσο, η μετεωρολογική υπηρεσία του Καναδά είχε εκδώσει προειδοποίηση για σφοδρή χιονόπτωση και περιορισμένη ορατότητα στην περιοχή της Νέας Σκωτίας, από το βράδυ του Σαββάτου.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τοπικά δίκτυα διακρίνεται το αεροσκάφος, ακινητοποιημένο, με εμφανώς κατεστραμμένη τη μύτη, πάνω σε ένα λεπτό στρώμα χιονιού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αεροδρομίου Στάνφιλντ του Χάλιφαξ, τον Πίτερ Σπέργουεϊ, 25 άνθρωποι νοσηλεύονται, όμως όλοι τους είναι εκτός κινδύνου.

Την ώρα του προσγείωσης του Α320 στο αεροδρόμιο είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση, όμως ο εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν το γεγονός αυτό σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με το ατύχημα. Το αεροδρόμιο λειτουργούσε με τις εφεδρικές γεννήτριες και οι διάδρομοι ήταν φωτισμένοι.

“Δεν υπήρχε ρεύμα αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτό σχετίζεται (με το ατύχημα). Μπορεί να υπάρχει κάποια σύνδεση”, είπε.

Αναφερόμενος στις μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες που ανέφεραν ότι το αεροσκάφος χτύπησε σε ηλεκτρικά καλώδια κατά την προσγείωσή του, ο Σπέργουεϊ περιορίστηκε να πει ότι η υπηρεσία ασφάλειας των αερομεταφορών του Καναδά θα διεξάγει έρευνα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις