Ο Φρανσουά Ολάντ υποστήριξε ότι θα είναι εφικτό ως το τέλος της εβδομάδας να ταυτοποιηθούν όλοι οι επιβαίνοντες στο Airbus A320 της εταιρείας Germanwings, το οποίο συνετρίβη στις 24 Μαρτίου στις γαλλικές Άλπεις.

“Ο (Γάλλος) υπουργός Εσωτερικών (Μπερνάρ Καζνέβ) επιβεβαίωσε ότι το αργότερο ως το τέλος της εβδομάδας θα είναι εφικτό να ταυτοποιηθούν όλα τα θύματα χάρη στη λήψη DNA που έχει γίνει και στην εξαιρετική επιστημονική δουλειά”, ανέφερε ο Ολάντ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Από την πλευρά της η Μέρκελ ευχαρίστησε τη Γαλλία για τη βοήθεια που προσέφερε και χαιρέτισε το έργο των διασωστών και “τη μεγάλη καρδιά” των κατοίκων των περιοχών κοντά στο σημείο της συντριβής, που κινητοποιήθηκαν για να υποδεχθούν τις οικογένειες των θυμάτων.

Περίπου 400 δείγματα που ελήφθησαν από κομμάτια των πτωμάτων των θυμάτων εστάλησαν στο ειδικό ερευνητικό κέντρο της γαλλικής αστυνομίας στο Παρίσι.

Μέχρι στιγμής έχουν απομονωθεί 78 προφίλ του DNA επιβατών ή μελών του πληρώματος του αεροπλάνου, όμως επισήμως κανένα θύμα δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Στο μεταξύ ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες στο σημείο της συντριβής, μία εβδομάδα μετά την αεροπορική τραγωδία.

Οι ερευνητές και οι χωροφύλακες μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στο σημείο της συντριβής από ένα νέο δρόμο που άνοιξαν την Κυριακή.

“Εργαζόμαστε πιο γρήγορα, έως πιο αργά και μεταφέρουμε περισσότερα δείγματα”, έγινε γνωστό από τη χωροφυλακή.

Οι ερευνητές έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής “περισσότερα από 4.000 κομμάτια από το αεροπλάνο και από τα θύματα”, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Οι ομάδες αναμένονται να ολοκληρώσουν το έργο μεταφοράς των πτωμάτων και σημαντικών τμημάτων του αεροπλάνου, στις 8 Απριλίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις