Στη δημοσιότητα βίντεο με (ακόμη μία) εκτέλεση άοπλου Αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 73χρονος δράστης Ρόμπερτ Μπέιτς, είναι στην πραγματικότητα ευκατάστατο στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας που δωρίζει όπλα στην Αστυνομία, με αντάλλαγμα την συμμετοχή του στη δράση της.


Το Raw Story, μεταδίδει πως ο δράστης είχε κάνει μεγάλες δωρεές όπλων και στο Γραφείο του Σερίφη στην Tulsa County από το 2008, όταν ξεκίνησε να εργάζεται ως αστυνομικός.

Σημειώνεται πως ο 73χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον Έρικ Χάρις, αφού – σύμφωνα με πληροφορίες – μπέρδεψε το όπλο του με το τέιζερ. Στο βίντεο ακούγεται να επαναλαμβάνει τη λέξη “συγγνώμη“.

Αξιωματικός του Γραφείου του Σερίφη ανέφερε ότι ο Μπέιτς είναι ένα αξιοσέβαστο μέλος της ομάδας. “Υπάρχουν πολλοί εύποροι άνθρωποι στο πρόγραμμα” δήλωσε, τονίζοντας πως δεν είναι ασυνήθιστο να κάνουν δωρεές.

Το άρθρο αναφέρει πως ο Μπέιτς δεν πληρώνεται για τη δουλειά του ως αντικαταστάτης και ότι δεν του ανέθεσαν να συμμετέχει στη συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά “βοηθούσε“.

Δεν είναι γνωστό αν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον του.


Δείτε το βίντεοΑκολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις