Συνελήφθη την Τρίτη, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 20χρονος πρώην φοιτητής Κένεθ Μόργκαν Στέινσιλ Γ’, ο οποίος καταζητείτο για τον θάνατο ενός εργαζόμενου σε κοινοτικό κολέγιο, μετά την το άνοιγμα πυρών στο πανεπιστήμιο του Γκόλντσμπορο στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο Στέινσιλ εντοπίστηκε σε κοντινή παραλία της Φλόριντα να κοιμάται και συνελήφθη από τις τοπικές αρχές οι οποίες τον προσέγγισαν αρχικά, εξαιτίας της παραβίασης της διατάξεως της πόλης που απαγορεύει τον ύπνο στην παραλία.

Όταν συνελήφθη ο ύποπτος είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι.

Ο Στέινσιλ κατηγορείται ότι σκότωσε τον Ρον Λέιν, διευθυντή του καταστήματος φωτοτυπιών στο κοινοτικό κολέγιο Γουέιν, λίγο μετά την άφιξη του Λέιν στη δουλειά του τη Δευτέρα το πρωί.

Ο Λέιν εργαζόταν στη σχολή για 18 χρόνια, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν αξιωματούχοι, ενώ ο Στέινσιλ είχε δουλέψει γι΄αυτόν όσο ήταν φοιτητής.

Η δολοφονική επίθεση του Στέινσιλ είχε ως αποτέλεσμα τον κλείσιμο και την εκκένωση της πανεπιστημιούπολης η οποία βρίσκεται περίπου 80 χλμ. νοτιοανατολικά του Ράλεϊ και ενώσω οι αρχές αναζητούσαν τον ένοπλο.

Ο ύποπτος κρατείται στη φυλακή της Ντεϊτόνα Μπιτς, ανακοίνωσε η αστυνομία στο Γκόλντσμπορο της Βόρειας Καρολίνας.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το κίνητρο της δολοφονίας.