Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Αφρικανική Ένωση θα οργανώσουν στη Βαλέτα μια σύνοδο αφιερωμένη στο φλέγον ζήτημα της μετανάστευσης, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ.

Η σύνοδος αυτή θα διεξαχθεί “αργότερα εντός του έτους” με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών-μελών της ΕΕ, της ΑΕ και άλλων χωρών ο ρόλος των οποίων θεωρείται καταλυτικός για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ανέφερε μέσω του Twitter ο Μούσκατ, μετά τη λήξη της έκτακτης συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες με αφορμή το ναυάγιο ενός ψαροκάικου, την περασμένη Κυριακή, όπου βρήκαν το θάνατο περισσότεροι από 750 άνθρωποι.

Η Μάλτα, η Ιταλία και η Ελλάδα είναι οι χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του προβλήματος καθώς σ’ αυτές φτάνουν οι μετανάστες που επιχειρούν τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη.

“Θα πρέπει να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τις αφρικανικές χώρες να ελέγξουν τα σύνορά τους”, διευκρίνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με τον οποίο η σύνοδος αυτή θα μπορούσε να διεξαχθεί ακόμη και εντός των προσεχών εβδομάδων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις