Το Ισραήλ πίσω από το πλήγμα στο σχολείο του ΟΗΕ

Το Ισραήλ πίσω από το πλήγμα στο σχολείο του ΟΗΕ
Ο ισραηλινός στρατός και όχι η Χαμάς ήταν που εξαπέλυσε την επίθεση σε καταφύγιο του ΟΗΕ στη Γάζα, όπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι, το περασμένο καλοκαίρι σκοτώνοντας τουλάχιστον 44 Παλαιστίνιους, σύμφωνα πολυσέλιδο πόρισμα του ΟΗΕ, στοιχεία του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, δήλωσε πως οι εγκαταστάσεις του ΟΗΕ θα έπρεπε να είναι απαραβίαστες και να αποτελούν ένα ασφαλές καταφύγιο για τους αμάχους.

Επίσης, σύμφωνα με το BBC, τρία καταφύγια του ΟΗΕ που δεν λειτουργούσαν την περίοδο εκείνη, χρησιμοποιήθηκαν από παλαιστινίους ως αποθήκες όπλων.

H τελευταία επίθεση του Ισραήλ στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 2.260 ανθρώπους, στην πλειοψηφία άμαχοι. Από την ισραηλινή πλευρά σκοτώθηκαν 67 στρατιώτες και έξι άμαχοι.

Η έρευνα του ΟΗΕ βρήκε πως το χτύπημα με 88 οβίδες κατά σχολείου θηλέων έγινε επίσης από το Ισραήλ, άλλο σχολείο θηλέων χτυπήθηκε από αντιαρματικό, ένα τρίτο από πύραυλο και ένα άλλο χτυπήθηκε χωρίς προειδοποίηση από οβίδες.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως όλα τα περιστατικά που αναφέρονται στο πόρισμα θα ερευνηθούν.

Ρεπορτάζ του Telegraph
Ρεπορτάζ του Reuters