Ένας άνδρας 101 ετών ανασύρθηκε χθες Σάββατο ζωντανός από τα ερείπια του σπιτιού του στο Νεπάλ, μία εβδομάδα μετά τον σεισμό που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε πάνω από 7.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Φούντσου Ταμάνγκ διασώθηκε και φέρει μόνο ελαφρά τραύματα. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της περιοχής, δήλωσε ο αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας Αρούν Κουμάρ Σιχ.

“Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής με ελικόπτερο. Η κατάστασή του είναι σταθερή”, είπε ο Σιχ στην πόλη Νουακότ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού.

“Φέρει τραύματα στον αριστερό αστράγαλο και στο χέρι. Η οικογένειά του είναι στο πλευρό του”, είπε ο ίδιος.

Εξάλλου, η αστυνομία διέσωσε σήμερα τρεις γυναίκες στο Σιντουπαλτσόκ, μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη για πόσες ημέρες παρέμεναν εγκλωβισμένες.

Η μία είχε καταπλακωθεί έπειτα από κατολίσθηση, ενώ οι άλλες δύο βρίσκονταν θαμμένες στα ερείπια του σπιτιού τους που κατέρρευσε.

“Διακομίζονται για θεραπεία στο νοσοκομείο”, είπε ο Σουράτζ Κάντκα, ένας αξιωματικός της Ένοπλης Αστυνομικής Δύναμης του Κατμαντού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις