Ο Τζεμπ Μπους, υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ώστε να είναι ο υποψήφιός του για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν το 2016, δήλωσε ότι θα ενέκρινε την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003, αν και αναγνώρισε ότι διαπράχθηκαν σφάλματα μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσέιν.

Ο Τζεμπ Μπους, γιος αμερικανού προέδρου και αδελφός άλλου, υπογράμμισε επίσης ότι η Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών για να είναι υποψήφια για τον Λευκό Οίκο το 2016, είχε ψηφίσει υπέρ της προσφυγής στη βία στο Ιράκ.

“Θα το έκανα (θα ενέκρινα την εισβολή), όπως είχε κάνει και η Χίλαρι Κλίντον, το υπενθυμίζω στους πάντες”, είπε ο Τζεμπ Μπους κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News και θα μεταδοθεί σήμερα. Αποσπάσματα της συνέντευξης προβλήθηκαν χθες.

Ο Τζεμπ Μπους επέκρινε πάντως την αμερικανική στρατηγική που ακολουθήθηκε τότε. Στάθηκε ιδίως στο ότι δεν είχε επικεντρωθεί καταρχήν στην ασφάλεια, κάτι το οποίο οδήγησε τους Ιρακινούς να στραφούν εναντίον του στρατού, όπως είπε.

Όμως παράλληλα αρνήθηκε ότι το ζήτημα της ασφάλειας ήταν ένα θέμα για το οποίο είχαν συγκρουστεί με τον αδελφό του, τον τότε πρόεδρο Τζορτζ Ου. Μπους, ο οποίος είχε διατάξει την εισβολή.

“Παρεμπιπτόντως, μαντέψτε ποιος άλλος νομίζει επίσης ότι έγιναν λάθη; Ο Τζορτζ Μπους”, δήλωσε ο Τζεμπ Μπους.

“Εάν τα μέσα ενημέρωσης ψάχνουν να βρουν ένα ζήτημα στο οποίο υπάρχει μεγάλη διαφωνία ανάμεσα σε εμένα και τον αδελφό μου, το συγκεκριμένο αναμφίβολα δεν είναι ένα από αυτά”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις