Έντονα προβληματισμένοι είναι οι φοιτητές σε ό,τι αφορά το επαγγελματικό τους μέλλον, σύμφωνα τουλάχιστον με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού KPMG International Case Competition (KICC).


Περισσότεροι από 300 φοιτητές κορυφαίων πανεπιστημίων και σχολών διοίκησης επιχειρήσεων από 27 διαφορετικές χώρες συμμετείχαν στην έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας είναι αποκαλυπτικά.

Αυτό που γίνεται σαφές είναι πως ο κίνδυνος μιας ακόμη παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, προκαλεί ανησυχία στους περισσότερους φοιτητές, οι οποίοι σε ποσοστό της τάξεως του 60% πιστεύουν πως κάτι τέτοιο, θα προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Το 89% δήλωσε προετοιμασμένο για το ενδεχόμενο μιας συχνής αλλαγής στον τόπο διαμονής που θα διευκόλυνε την εύρεση καλύτερης δουλειάς, ενώ το ίδιο ποσοστό αναφέρει πως εξίσου σημαντικό ρόλο με τις αποδοχές, διαδραματίζει και η θετική απόδοση της εργασίας τους στην κοινωνία.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των ερωτηθέντων φοιτητών, σχετικά με την «πιθανότητα» να παραμείνουν στην ίδια εταιρεία για ολόκληρη την καριέρα τους, καθώς μόνο το 23% θεωρεί πως κάτι τέτοιο είναι «κάπως πιθανό» ή «πολύ πιθανό».

Το 27% απάντησε πως κάτι τέτοιο «δεν είναι καθόλου πιθανό».

Σχεδόν όλοι οι φοιτητές-94%-θεώρησαν ότι το να έχουν ένα ευρύ δίκτυο επαφών αποτελεί σημαντικό μέρος για την οικοδόμηση μίας καλής καριέρας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις