“Είμαι ο Άιβαν και θέλω να γίνω ο δικός σου δήμαρχος του Λονδίνου. Είμαι γκέι, πρώην αλκοολικός και δυσλεκτικός”.  Με αυτές τις δηλώσεις, ο 47χρονος Άίβαν Μάσοου αποφάσισε να διεκδικήσει την θέση του νέου δημάρχου του Λονδίνου, 12 μήνες πριν την εκλογική αναμέτρηση που θα αναδείξει τον νέο δήμαρχο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Μιλώντας σε σχετικό βίντεο-εμπνευσμένο από την pop art αισθητική-ο Μάσοου παρουσιάζει τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο που μοιράζεται πολλά κοινά με τους υπόλοιπους πολίτες και εν δυνάμει ψηφοφόρους του, χωρίς να διστάσει να αναφερθεί ακόμη και σε πολύ προσωπικά του ζητήματα, όπως το γεγονός ότι είναι υιοθετημένος.

“Είμαι υιοθετημένος, ακτιβιστής, επιχειρηματίας, αποδιοργανωτικός, άνθρωπος των λόγων. Δεν είμαι ο τυπικός πολιτικός. Χρησιμοποιώ το μετρό, σιχαίνομαι την κίνηση, την γραφειοκρατία, τη βαρετή πολιτική”, αναφέρει χαρακτηριστικά στον Guardian.

Το 2000 αποχώρησε από το κόμμα των Συντηρητικών εξαιτίας της έντονα ομοφοβικής τους στάσης.

Ποντάροντας για την νίκη του στην ειλικρίνεια και την τεχνολογική του ευχέρεια στην χρήση των social media, ο Μάσοου θα κληθεί να αντιμετωπίσει δυο ακόμη υποψηφίους για το δημαρχιακό αξίωμα, προερχόμενοι αμφότεροι από τoυς Τόρις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις