Μια νεαρή κουρδικής καταγωγής από τη νοτιοανατολική Τουρκία, η οποία διακρίθηκε χάρη στη φωνή της σε ένα διαγωνισμό της τουρκικής τηλεόρασης, τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι από τον φίλο της στην πόλη Εργκάνι.

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τρεις άνδρες, μεταξύ των οποίων και τον Βεϊσί Ε., 26 ετών, τον φίλο της 19χρονης Μουτλού Καγιά, μετέδωσε το πρακτορείο Ντογάν.

Η νεαρή κοπέλα είχε δεχτεί απειλές λόγω της συμμετοχής της στον μουσικό διαγωνισμό “Sesi Cok Guzel” -το τουρκικό αντίστοιχο του American Idol– καθώς ορισμένοι συγγενείς της δεν έβλεπαν με καλό μάτι το σόου και την πρόθεσή της να ασχοληθεί με το τραγούδι.

Ο Βεϊσί Ε. αρνείται τις κατηγορίες που του προσάπτουν οι αρχές καθώς παραδέχεται μεν ότι “διαφωνούσε με τη συμμετοχή της Καγιά στην εκπομπή” αλλά δεν ήθελε να την σκοτώσει.

Η 19χρονη βρισκόταν στον κήπο του σπιτιού της στο Εργκάνι, μια κωμόπολη στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και τις επόμενες ημέρες οι γιατροί θα κρίνουν εάν μπορούν να την υποβάλουν σε χειρουργική επέμβαση ή όχι.

Στη νοτιοανατολική Τουρκία, μια περιοχή που κατοικείται κυρίως από Κούρδους, επικρατούν ακόμη συντηρητικές παραδόσεις.

Η συμμετοχή μιας γυναίκας σε μια τέτοια τηλεοπτική εκπομπή συνήθως αντιμετωπίζεται εχθρικά από τις οικογένειες που απαιτούν από τις κόρες να συμμορφώνονται με την παραδοσιακή εικόνα τους.

Η βία σε βάρος των γυναικών στην Τουρκία συνεχίζει να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια και έχει εξελιχθεί σε πραγματική κοινωνική μάστιγα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις