Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν τουλάχιστον 17 ανθρώπους, ανάμεσα τους και μέλη των συριακών δυνάμεων ασφαλείας και φιλοκυβερνητικούς πολίτες στην πόλη της Παλμύρας που κατέλαβαν αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως μερικά από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν, καθώς και ότι το ΙΚ σκότωσε συνολικά 49 ανθρώπους σε περιοχές κοντά στην Παλμύρα κατά την προώθηση του προς την αρχαία πόλη.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Έρνεστ δήλωσε ότι η κατάληψη της Παλμύρας από το ΙΚ αποτελεί μια “οπισθοδρόμηση” για τις δυνάμεις της συμμαχίας που ηγείται η ΗΠΑ, ενώ τόνισε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διαφωνεί με την πρόταση των Ρεπουμπλικανών για αποστολή αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων για να πολεμήσουν το ΙΚ.

Νωρίτερα σήμερα η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ραβίνα Σαμντασάνι είπε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι οι στρατιώτες του συριακού καθεστώτος εμπόδιζαν τους πολίτες να φύγουν από την πόλη μέχρι να φύγουν οι ίδιοι και να την καταλάβουν οι τζιχαντιστές.

Από την έναρξη της επιχείρησης του ΙΚ στις 13 Μαΐου, η μάχη στην Παλμύρα και τα περίχωρά της έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 462 ανθρώπων σύμφωνα με απολογισμό του Παρατηρητηρίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις