Σε μία πρωτοφανή δήλωση για τους μετανάστες, που προκαλεί σοκ, προχώρησε η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές, Σείχ Χασίνα. Τους χαρακτήρισε “ψυχασθενείς” και τους κατηγόρησε ότι αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Sangbad Sangstha, η πρωθυπουργός υποστήριξε ότι μολονότι “υπάρχουν αρκετές δουλειές στην χώρα για τους μετανάστες, εκείνοι φεύγουν”, σημειώνοντας παράλληλα ότι στο Μπανγκλαντές “η ζωή τους θα ήταν καλύτερη”.

Ζήτησε από τις αρχές να σταματήσουν την φυγή των μεταναστών και να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση των διακινητών ανθρώπων. “Εκτός από τους διακινητές, θα πρέπει να τιμωρηθούν και αυτοί που φεύγουν παράνομα από τη χώρα”, πρόσθεσε.

“Θα πρέπει να διεξάγουμε εκστρατείες (…) ώστε οι μετανάστες να μην δίνουν χρήματα στους διακινητές για να φεύγουν παράνομα στο εξωτερικό, πέφτουν έτσι σε παγίδα”, είπε, επίσης, η Χασίνα σε ομιλία της σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους του υπουργείου Εργασίας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές ήταν οι πρώτες δηλώσεις που κάνει η πρωθυπουργός για τη μεταναστευτική κρίση στη Νοτιοανατολική Ασία.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, χιλιάδες μετανάστες από τη Μιανμάρ και το Μπανγκλαντές βρίσκονται σε κίνδυνο στον Κόλπο της Βεγγάλης, παγιδευμένοι μεσοπέλαγα ενώ πλησιάζει η εποχή των μουσώνων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις