Πάνω από 330.000 λίρες για να δώσει ομιλία σε συνέδριο που αφορούσε την Πείνα, φέρεται να ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ – αίτημα που δεν ικανοποιήθηκε από τους διοργανωτές και έτσι δεν πραγματοποιήθηκε ούτε η ομιλία.

Σύμφωνα με την Daily Mail και τον Independent, ο πρώην πρωθυπουργός που παραιτήθηκε πρόσφατα από εκπρόσωπος του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή, έλαβε την επίμαχη πρόσκληση από το φόρου EAT της Στοκχόλμης.

Ωστόσο ζήτησε το παραπάνω ιλιγγιώδες ποσό για το ίδρυμα της συζύγου του, Τσέρι.

Η ΕΑΤ επιβεβαίωσε πως τελικά δεν μίλησε στην εκδήλωση “γιατί το αντίτιμο που ζήτησε ήταν πολύ μεγάλο“, ενώ το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού διέψευσε ότι ο λόγος της ακύρωσης της ομιλίας ήταν ποσό που ζήτησε ως αντίτιμο, σημειώνοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε άλλες υποχρεώσεις.

Νέο πόστο

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, μετά την παραίτησή του από το Κουαρτέτο για τη Μ. Ανατολή, ο πρώην πρωθυπουργός θα αναλάβει ένα νέο ρόλο στη μάχη κατά του αντισημιτισμού.

Συγκεκριμένα, θα αναλάβει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ανοχή και τη Συμφιλίωση, το οποίο πραγματοποιεί εκστρατεία για την εξάλειψη των διακρίσεων εις βάρος των Εβραίων και επιδιώκει την ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις