Η αστυνομία στην Ακτή του Ελεφαντοστού απελευθέρωσε 48 παιδιά σκλάβους σε εφόδους που έκανε σε φυτείες κακάο στη δυτική πλευρά της χώρας, και συνέλαβε 22 άτομα με την κατηγορία εμπορίας ή εκμετάλλευσης παιδιών, είπε η Ίντερπολ τη Δευτέρα.

Τα παιδιά, ηλικίας από 5 έως 16 ετών, κατάγονταιν από το Μαλί, τη Γουϊνέα και Μπουρκίνα Φάσο, καθώς και από το βόρειο τμήμα της Ακτής του Ελεφαντοστού και απελευθερώθηκαν σε συντονισμένες προσπάθειες από την 1η έως τις 6 Ιουνίου στην περιοχή Σαν Πέδρο, είπε η διεθνής αστυνομική οργάνωση.

Μερικά από τα παιδιά εργάζονταν στις φυτείες για σχεδόν ένα χρόνο υπό ακραίες καταστάσεις, που “έθεταν την υγεία τους σε σοβαρό κίνδυνο”.

Ένας αξιωματούχος της Διεθνούς Οργάνωσης για Μετανάστευση είπε ότι είχαν στηθεί κέντρα φροντίδας στη περιοχή για να παρέξουν ιατρική και ψυχολογική στήριξη στα παιδιά.

Οι συλλήψεις είναι μέρος μιας σειράς σχεδίων ενάντια στην εμπορία και εκμετάλλευση παιδιών στη Δυτική Αφρική, τόνισε η Ίντερπολ, λέγοντας ότι “στέλνουμε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στους ίδιους τους εμπόρους” ότι αν εμπορεύονται παιδιά η αστυνομία θα λάβει δράση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις