Η Βρετανία προειδοποίησε για τον κίνδυνο ισλαμιστές αντάρτες να εξαπολύσουν και άλλες επιθέσεις σε τουριστικά θέρετρα της Τυνησίας, αφού ένας ένοπλος σκότωσε 39 ανθρώπους, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 15 Βρετανών, σε παραλία της πόλης Σους την Παρασκευή.

Επιθέσεις ενδέχεται να εξαπολυθούν «από πρόσωπα που δεν είναι γνωστά στις αρχές και οι ενέργειες των οποίων εμπνέονται από τρομοκρατικές οργανώσεις μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανανεωμένη ταξιδιωτική του οδηγία η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπό του αργά το Σάββατο το βράδυ.

Εξάλλου σε ξεχωριστά άρθρα τους στον βρετανικό Τύπο ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον και ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ επεσήμαναν ότι το περιστατικό στην Τυνησία θα ενισχύσει την αποφασιστικότητα του Λονδίνου να αντιμετωπίσει τη δηλητηριώδη, όπως την χαρακτήρισαν, ρητορική του ακραίου ισλάμ.

Με κάποιους Βρετανούς τουρίστες που βρίσκονταν στην Τυνησία να μην έχουν εντοπιστεί ακόμη, ο αριθμός των Βρετανών που σκοτώθηκαν στην επίθεση αναμένεται να αυξηθεί.

Πολλοί Βρετανοί αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα στην πατρίδα τους από την Τυνησία, διακόπτοντας τις διακοπές τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις