Σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Κολοράντο μεταφέρθηκε ο δράστης των επιθέσεων στον Μαραθώνιο της Βοστόνης Τζοχάρ Τσαρνάγεφ, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή σωφρονιστική υπηρεσία.

Ο 21χρονος Τσαρνάγεφ θα κρατηθεί στη φυλακή αυτή μέχρι να μεταφερθεί στην πτέρυγα των θανατοποινιτών.

Στις 24 Ιουνίου ο Τζοχάρ Τσαρνάγεφ καταδικάστηκε σε θάνατο για τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 264 από τις εκρήξεις αυτοσχέδιων βομβών που είχε τοποθετήσει μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου, το 2013.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Boston Globe, την Παρασκευή ο Τσαρνάγεφ μεταφέρθηκε στη φυλακή Supermax όπου κρατούνται συνολικά 418 βαρυποινίτες.

Μεταξύ αυτών είναι ο Γάλλος Ζακαρίας Μουσάουι, ο οποίος έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και ο Αμερικανός Τεν Καζίνσκι, γνωστότερος με το ψευδώνυμο Γιουναμπόμπερ.

Ο τελευταίος έχει καταδικαστεί σε οκτώ φορές ισόβια κάθειρξη επειδή επί 18 χρόνια έστελνε παγιδευμένα δέματα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν 23.

Δύο εβδομάδες μετά την καταδίκη του ο Τζοχάρ Τσαρνάγεφ ζήτησε την επανάληψη της δίκης του και για πρώτη φορά ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις