Σε 41 συλλήψεις προχώρησαν η ιταλική αστυνομία και η Χωροφυλακή (Καραμπινιέρι) ενώ παράλληλα προχώρησαν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων αξίας δυο δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία ανήκαν στην Ντράγκετα, στο οργανωμένο έγκλημα της Καλαβρίας.

Πρόκειται για χρήματα που είχαν αποκτηθεί χάρη σε εκτεταμένο δίκτυο γραφείων στοιχημάτων της εταιρίας Betuniq, που έχει επίσημη έδρα την Μάλτα. Στην πραγματικότητα με τον τρόπο αυτό τα μέλη της Ντράγκετα ξέπλεναν βρώμικο χρήμα και φοροδιέφευγαν.

Επικεφαλής του δικτύου ήταν ο Ιταλός Μαριολίνο Τζενάρο, ο οποίος συνδέεται με την “οικογένεια” Τεγκάνο της Καλαβρίας και είχε επιλέξει σε κάθε ιταλική περιφέρεια έναν “υπεύθυνο”, στον οποίο ανέθετε την αποστολή να πολλαπλασιάσει τα γραφεία στοιχημάτων της Betuniq καταφεύγοντας και σε μαφιόζικες απειλές.

Η έρευνα της εισαγγελίας του Ρήγιου της Καλαβρίας απέδειξε ότι οι άνδρες της Ντράγκετα είχαν αναπτύξει στενή συνεργασία και με την μαφία της Νάπολης, την Καμόρρα, όπως και με εκείνη της Σικελίας, την γνωστή Κόζα Νόστρα.

Ο Τζενάρο ετοιμαζόταν μάλιστα να πάρει μέρος, με την Betuniq, σε κρατικό διαγωνισμό για την παροχή μόνιμων αδειών σε εταιρίες στοιχημάτων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις