Πολλοί γονείς στην Κένυα αποφάσισαν να τιμήσουν τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην χώρα, επιλέγοντας για τα μωρά τους ονόματα που παραπέμπουν σε εκείνον, ακόμα και στο προεδρικό αεροσκάφος του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

“Αποφάσισα να βαπτίσω τον γιο μου “Air ForceOne Μπαράκ Ομπάμα” για να μπορούμε να θυμόμαστε όλοι μας αυτήν την επίσκεψη του Ομπάμα στην Κένυα, καθώς αποτελεί ευλογία για εμάς”, εξήγησε η Λούσι Ακινί, μία μητέρα από το Κογκέλο, το χωριό των προγόνων του προέδρου που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της χώρας.

“Μου είπαν ότι (το AirForce One) είναι το καλύτερο αεροσκάφος καθώς μεταφέρει τον πανίσχυρο αρχηγό του αμερικανικού κράτους ο οποίος είναι επίσης Κενυάτης” εξήγησε η ίδια.

Πολλά παιδιά που ζουν στο Κογκέλο έχουν ήδη βαπτιστεί Μπαράκ Ομπάμα.

Τρία κοριτσάκια πήραν το όνομα της συζύγου και των κορών του Αμερικανού προέδρου: Μισέλ, Μαλία και Μαλία Σάσα.

“Δε θα μπορούσα να ονομάσω την κόρη μου διαφορετικά” επιβεβαίωσε η Ουίλκιστερ Ανιάνγκο, που αποφάσισε να συνδυάσει τα ονόματα των δύο παιδιών του Αμερικανού προέδρου για το κοριτσάκι της.

Αν και, ωστόσο, οι Κενυάτες γονείς θέλησαν να τιμήσουν το προεδρικό αεροσκάφος, κανείς δεν θέλησε προς το παρόν να δώσει στο παιδί του το όνομα “Το Κτήνος”, την θωρακισμένη λιμουζίνα με την οποία μετακινείται ο Μπαράκ Ομπάμα στο Ναϊρόμπι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις