Η επιτύμβια πλάκα ενός διαβόητου αξιωματικού των SS, διοικητή μιας μονάδας τεθωρακισμένων, εκλάπη πρόσφατα από ένα γερμανικό νεκροταφείο στην μικρή νορμανδική πόλη Λα Καμπ, στη δυτική Γαλλία, όπως ανέφεραν ο δήμαρχος της κοινότητας και μια γερμανική πηγή στην πόλη.

“Η επιτύμβια πλάκα του Μίχαελ Βίτμαν εκλάπη πριν από μερικές ημέρες”, ανέφερε η γερμανική πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο να παραμείνει ανώνυμη.

“Πρόκειται για μια τετράγωνη επιτύμβια πλάκα, (η οποία ήταν) βιδωμένη στο έδαφος, με το όνομα (του αξιωματικού) χαραγμένο (σε αυτή), αλλά χωρίς καμιά άλλη επιγραφή”, που να υποδείκνυε πως ανήκε στα SS, είπε η ίδια πηγή και διευκρίνισε ότι υποβλήθηκε “καταγγελία στη χωροφυλακή” της πόλης αυτής.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πολλοί επισκέπτες του νεκροταφείου, ανάμεσά τους πολλοί Άγγλοι και Αμερικανοί, στέκονταν συχνά πάνω από αυτή την επιτύμβια πλάκα λόγω του ότι ο αξιωματικός αυτός ήταν εξαιρετικά γνωστός: θεωρείτο ένας από τους πιο τρομερούς επικεφαλής μονάδων αρμάτων μάχης της ναζιστικής Γερμανίας.

“Η πλάκα θα αντικατασταθεί”, ανέφερε ο δήμαρχος της Λα Καμπ, ο Μπερνάρ Λενίς. “Έστω κι αν ήταν Γερμανός αξιωματικός, πρέπει να σεβόμαστε τους νεκρούς”, πρόσθεσε.

Περίπου 21.000 Γερμανοί που σκοτώθηκαν στη μάχη της Νορμανδίας έχουν ταφεί στο κοιμητήριο της Λα Καμπ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις