‘Ένα από τα αρχαιότερα και πιο εμβληματικά καφέ της Μαδρίτης το Cafe Comercial, που εγκαινιάστηκε την 21η Μαρτίου του 1887, έκλεισε πρόσφατα τις πύλες του προκαλώντας σοκ σε θαμώνες και μη – με τους Ισπανούς να κάνουν λόγο για ένα πραγματικό “τέλος εποχής”.

Με τις περιστρεφόμενες πόρτες του, τα ψηλά ταβάνια και τους ντυμένους με παπιγιόν σερβιτόρους του, το Cafe Comercial φιλοξένησε “στιγμιότυπα” από την πνευματική ζωή της χώρας. Θαμώνες ήταν οι γνωστότεροι ισπανοί συγγραφείς, ζωγράφοι, τραγουδιστές και ταυρομάχοι που απολάμβαναν τον καφέ τους και την κουβέντα.

Ήταν γνωστό για τα πρωινά που σέρβιρε με ισπανικές σπεσιαλιτές όπως ψωμί με τομάτα, τορτίγιας, τσούρος που “πήγαιναν” μαζί με τον πρωινό καφέ και την εφημερίδα.

Στο πρώτο όροφο, μέχρι το τέλος της ζωής του καφέ, έχοντας πια περάσει στην τέταρτη γενικά της ίδιας οικογένειας, διοργανώνονταν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με μουσική και ποίηση.

Σύμφωνα με το ισπανικό The Local πολλές παλιές οικογενειακές επιχειρήσεις οδηγήθηκαν σε λουκέτο λόγω μιας μεταρρύθμισης που έβαλε τέλος σε ένα καθεστώς ενοικίου με αποπληρωμή από τα έσοδα της επιχείρησης που επέτρεπε τη μείωση του κόστους λειτουργίας. Δεν είναι πάντως

γνωστό αν το συγκεκριμένο καφέ έκλεισε για οικονομικούς λόγους.

Με πληροφορίες από The Local.es

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις