Περίπου 350 απόπειρες εισόδου στη σήραγγα της Μάγχης, κοντά στο Καλαί της Γαλλίας, από μετανάστες που ήθελαν να φτάσουν στη Βρετανία καταγράφηκαν τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, αριθμός κατά πολύ μικρότερος σε σύγκριση με τις αρχές της εβδομάδας, έγινε γνωστό σήμερα από μια αστυνομική πηγή.

Τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη έγιναν 600 απόπειρες και την ακριβώς προηγούμενη νύχτα 1.700.

Οι 120 αστυνομικοί, οι ενισχύσεις που έφτασαν στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα κατόπιν αιτήματος του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ, θα παραμείνουν στο Καλαί για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο, ανέφερε μια πηγή.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος την Τρίτη είχε επαφές με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας και της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χορηγήσει στη Γαλλία μια δόση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για το Άσυλο, τη Μετανάστευση και την Ενσωμάτωση.

Συνολικά, για το διάστημα 2014-2020 έχει προβλεφθεί να δοθούν στη Γαλλία 266 εκατομμύρια και στη Βρετανία 370 εκατομμύρια από το Ταμείο αυτό.

“Παρατηρούμε μια σαφή βελτίωση της κατάστασης” σχολίασε ένας εκπρόσωπος του Eurotunnel.

Τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησαν και οι εργασίες για την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων σε δύο στρατηγικής σημασίας σημεία της σήραγγας: κοντά στην προβλήτα επιβίβασης των φορτηγών στα πλοία και μπροστά στον φράχτη του χώρου, ώστε να εμποδιστούν οι μετανάστες να συγκεντρώνονται εκεί περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να τον περάσουν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις