Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ ενδέχεται να βρεθεί στο επίκεντρο έρευνας σχετικά με τη μυστική προσπάθεια που κατέβαλε για την παραμονή του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι στην εξουσία στη διάρκεια της ΝΑΤΟϊκής εκστρατείας με στόχο την ανατροπή του λίβυου ηγέτη, αναφέρει η εφημερίδα The Times.

Σύμφωνα με μία βιογραφία του σημερινού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο Μπλερ τηλεφώνησε στην Ντάουνινγκ Στριτ στη διάρκεια της αεροπορικής εκστρατείας του 2011 που διεξήχθη υπό το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία με στόχο την ανατροπή του Καντάφι, για να ενημερώσει ότι είχε έρθει σε επαφή με “έναν άνθρωπο – κλειδί, προσκείμενο στον Καντάφι” και ότι “ήθελε να συνάψει συμφωνία“.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κάμερον αποφάσισε να μην προσφέρει στήριξη στον τότε ηγέτη της Λιβύης γιατί ήθελε να αποφύγει “να πράξει οτιδήποτε θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως παροχή βοήθειας προς τον λίβυο ηγέτη”.


Η κατάσταση στη Λιβύη είναι έκρυθμη μετά την ανατροπή του επί μακρόν ηγέτη της Μουάμαρ Καντάφι το 2011 και σήμερα η χώρα είναι διαιρεμένη κι έχει δύο αντίπαλες κυβερνήσεις.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις