Η Νέα Ζηλανδία θα δεχτεί 750 Σύρους πρόσφυγες μέσα στην επόμενη τριετία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης Μάικλ Γούντχαουζ, 150 Σύροι πρόσφυγες θα γίνουν δεκτοί με βάση το υφιστάμενο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων και άλλοι 600 στο πλαίσιο ενός επείγοντος σχεδίου φιλοξενίας.

“Όπως οι περισσότεροι Νεοζηλανδοί, η κυβέρνηση ανησυχεί για την ανθρωπιστική κρίση στη Συρία και την Ευρώπη, η οποία έχει εμφανώς επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα”, δήλωσε σήμερα ο Γούντχαουζ.

“Για τον λόγο αυτό, θα υποδεχτούμε 150 Σύρους πρόσφυγες στο πλαίσιο της υπάρχουσας, ετήσιας ποσόστωσης των 750 για το διάστημα 2015/16. Επιπλέον, θα δεχτούμε άλλους 100 αυτό το οικονομικό έτος και άλλους 500 για τα επόμενα δύο οικονομικά έτη”.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της χώρας Τζον Κέι δήλωσε ότι το έκτακτο αυτό σχέδιο υποδοχής προσφύγων θα κοστίσει στη χώρα περίπου 50 εκατ δολάρια κι ότι επί του παρόντος η Νέα Ζηλανδία δεν μπορεί να επενδύσει μεγαλύτερο ποσό.

Η ετήσια ποσόστωση του αριθμού προσφύγων που φιλοξενεί η χώρα αυτή των 4,5 εκατ κατοίκων είναι 750 άνθρωποι, αριθμός που δεν έχει αυξηθεί από το 1987.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις