Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε την Τρίτη ότι τάσσεται υπέρ μίας μείωσης των διαρθρωτικών πόρων που λαμβάνουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι χώρες που αρνούνται να δεχθούν τις ποσοστώσεις κατανομής των προσφύγων, αντίθετα απ’ ό,τι ισχυρίζεται το Βερολίνο.
Οι χώρες αυτές “είναι συνήθως χώρες που λαμβάνουν πολλούς διαρθρωτικούς πόρους” από την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF.
“Νομίζω πως είναι επίσης δίκαιο (..) να λαμβάνουν λιγότερα χρηματοδοτικά μέσα” εκ μέρους της Ευρώπης, επιχειρηματολόγησε, λέγοντας πως εγκρίνει μία πρόταση που διατυπώθηκε σε αυτό το πνεύμα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Όμως ο Γιούνκερ “ποτέ δεν το είπε αυτό” δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
“Οι συμφωνίες σύμπραξης και τα εν λειτουργία προγράμματα για την τρέχουσα περίοδο προγραμματισμού δεν προσφέρουν νομική βάση ώστε να μειωθούν οι κατανομές των διαρθρωτικών ταμείων και των επενδύσεων, αν ένα κράτος αρνηθεί τους υποχρεωτικούς μηχανισμούς μετεγκατάστασης” προσφύγων, επέμεινε η εκπρόσωπος.
Διευκρίνισε πως “η εισαγωγή ενός τέτοιου όρου θα απαιτούσε μια αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου”. “Δεν είναι ένας δρόμος που εξετάζουμε προς το παρόν”, δήλωσε.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις