Ένας στρατιώτης των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων σκοτώθηκε το Σάββατο, όταν πάτησε μα νάρκη στην ανατολική Ουκρανία, όπου πάντως η νέα εκεχειρία τηρείται, ανέφεραν οι αρχές στο Κίεβο.

«Ένας στρατιωτικός σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε» από την έκρηξη της νάρκης στην περιοχή του Λουγκάνσκ, ανέφερε ο Αντρίι Λισένκο, εκπρόσωπος των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων.

Η νέα κατάπαυση του πυρός που τέθηκε σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου «τηρείται», πρόσθεσε ο ίδιος. Απουσία μαχών, οι νάρκες «αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τους στρατιώτες μας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

Σχεδόν όλοι οι Ουκρανοί στρατιώτες που έχουν χάσει τη ζωή τους αυτόν τον μήνα σκοτώθηκαν από νάρκες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Την Παρασκευή το Κίεβο έκανε λόγο για δύο νεκρούς και πέντε τραυματίες σε δύο χωριστά συμβάντα στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Οι αυτονομιστές από την πλευρά τους κατηγόρησαν τα ουκρανικά στρατεύματα ότι έκαναν χρήση βαρέων όπλων στην περιοχή του Ντονέτσκ «για πρώτη φορά» από την έναρξη της νέας εκεχειρίας, χωρίς να κάνουν λόγο για θύματα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων των αυτονομιστών, το DAN.

Ο πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία, ο πιο αιματηρός στην Ευρώπη έπειτα από αυτούς των Βαλκανίων τη δεκαετία του 1990, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 8.000 ανθρώπους αφότου ξέσπασε, τον Απρίλιο του 2014.

Η ένοπλη σύρραξη έχει εκτοπίσει πάνω από 1,4 εκατομμύριο ανθρώπους εντός της επικράτειας της Ουκρανίας
, ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, 900.000 έχουν προσφύγει σε άλλα κράτη, κυρίως στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις