Συνολικά 44.000 πρόσφυγες διήλθαν έως τις 9 το πρωί της Τετάρτης, από την Κροατία, σύμφωνα με ανακοίνωση του κροατικού υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία τονίζεται ότι την Τρίτη εισήλθαν στη χώρα 8.750 πρόσφυγες.
Ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων εξακολουθεί να εισέρχεται από τις διαβάσεις Τοβάρνικ και Ίλοκ στα σύνορα με τη Σερβία.
Στο προσωρινό κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Οπάτοβατς, κοντά στο Τοβάρνικ, βρίσκονται περίπου 2900 πρόσφυγες και οργανώνεται η μεταφορά τους προς τις συνοριακές διαβάσεις.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Κροατίας, από την Τρίτη το βράδυ τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας για όλων των τύπων τα οχήματα στη διάβαση Μπαγιάκοβο-Μπάτροβτσι, στα σύνορα με τη Σερβία. Κλειστές για τη διέλευση φορτηγών παραμένουν και όλες οι υπόλοιπες συνοριακές διαβάσεις με τη Σερβία.
Η κυκλοφορία φορτηγών εμπορευμάτων διεξάγεται από τη διάβαση Ζούπανια, στα σύνορα με τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και η κυκλοφορία επιβατικών οχημάτων και λεωφορείων διεξάγεται από τη συνοριακή διάβαση Τοβάρνικ.
Κροατικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο ουγγρικός στρατός από νωρίς το πρωί τοποθετεί συρματόπλεγμα και φράχτη κατά μήκος της συνοριακής διάβασης Γκόλα – Μπερζέντσε με την Κροατία, στην επαρχία Κοπρίβνιτσα – Κνίζεβτσι.
Η συνοριακή διάβαση Γκόλα βρίσκεται σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από παράνομη δίοδο στην περιοχή Μπότοβο, η οποία ήδη για έκτη μέρα είναι μία από τις διαδρομές που ακολουθεί μεγάλος αριθμός προσφύγων για να περάσει από την Κροατία στην Ουγγαρία, σύμφωνα με το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina, το οποίο αναφέρει ότι παραμένει άγνωστο αν η Ουγγαρία επεκτείνει τον φράχτη στα σύνορα και προς αυτή την κατεύθυνση.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις