Οι ουγγρικές αρχές ξεκίνησαν να τοποθετούν αγκαθωτά συρματοπλέγματα και στα σύνορα της χώρας με τη Σλοβενία, αφού τις προηγούμενες εβδομάδες έκαναν το ίδιο στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία και την Κροατία, ανέφεραν τα επίσημα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης.

Η πληροφορία αυτή, που δεν επιβεβαιώθηκε αλλά ούτε και διαψεύστηκε από την κυβέρνηση, μεταδόθηκε από δημοσιογράφους της κρατικής τηλεόρασης Μ1 και του ειδησεογραφικού πρακτορείου ΜΙ1.

Στο τρίλεπτο ρεπορτάζ της η τηλεόραση έδειξε τρεις σειρές συρματοπλεγμάτων στα σύνορα, κοντά στον αυτοκινητόδρομο Μ70 που διασχίζει τα σύνορα στη Λεντάβα. Στο σημείο υπήρχαν επίσης σιδερένιες, φορητές πύλες, από αυτές που χρησιμοποιούνται για να κλείνουν οι δρόμοι.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας, Μπόστιαν Σέφιτς, επιβεβαίωσε στο κοινοβούλιο σήμερα ότι “παρατηρήθηκε δραστηριότητα στα σύνορα με την Ουγγαρία, για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της νύχτας” διευκρινίζοντας ότι μεταφέρθηκαν στην περιοχή “σύρματα και άλλα υλικά”.

“Ωστόσο η Σλοβενία δεν έχει ενημερωθεί επισήμως”, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η ουγγρική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα αποφασίσει “προσεχώς” αν θα κλείσει ερμητικά τα σύνορά της με την Κροατία, όπως το έκανε στις 15 Σεπτεμβρίου με τη Σερβία. “Η αποτελεσματική προστασία των συνόρων του [χώρου] Σένγκεν δεν μπορεί να διασφαλιστεί παρά μόνο με το πλήρες κλείσιμο”, υπογράμμισε ο υπουργός Γιάνος Λάζαρ, το “δεξί χέρι” του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Η Βουδαπέστη σκοπεύει επίσης να τοποθετήσει συρματοπλέγματα και κατά μήκος των συνόρων της με τη Ρουμανία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις