Δύο τούρκοι στρατιώτες και 34 κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις τις τελευταίες 24 ώρες στη νοτιοανατολική Τουρκία. Οι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις που διενήργησαν οι κούρδοι αντάρτες του PKK στην επαρχία Σιρνάκ, ανέφερε ανακοίνωση του Επιτελείου.

Οι επιδρομές εναντίον θέσεων των ανταρτών στην περιοχή αυτή επέτρεψαν να “εξουδετερωθούν 34 τρομοκράτες”, αναφέρεται στο κείμενο. Ο απολογισμός δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Εδώ και σχεδόν δύο μήνες επαναλήφθηκαν οι φονικές συγκρούσεις ανάμεσα στον στρατό και στο PKK, κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι.

Οι αντάρτες πολλαπλασιάζουν τις επιθέσεις και ο στρατός απαντά βομβαρδίζοντας τα στρατόπεδά τους, περιλαμβανομένων και εκείνων στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με απολογισμό του φιλοκυβερνητικού Τύπου, σχεδόν 150 στρατιώτες και αστυνομικοί και περίπου 1.100 αντάρτες του PKK έχουν σκοτωθεί από τα τέλη Ιουλίου.

Αυτή η κλιμάκωση της βίας είχε ως αποτέλεσμα να ανασταλούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες που ξεκίνησε στα τέλη του 2012 η ισλαμο-συντηρητική κυβέρνηση της Άγκυρας με τους αντάρτες, με την ελπίδα να τερματιστεί η κουρδική σύγκρουση που έχει προκαλέσει περίπου 40.000 θύματα από το 1984.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις