"Όσο πιο πολλούς σκοτώσεις, τόσο πιο διάσημος είσαι"

"Όσο πιο πολλούς σκοτώσεις, τόσο πιο διάσημος είσαι"
“Πραγματικά εχθρικός” φαινόταν ο νεαρός Chris Harper Mercer, ο οποίος έσπειρε το θάνατο σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, στο Όρεγκον, σκοτώνοντας εννιά φοιτητές με τρόπο μεθοδικό και περνώντας από αίθουσα σε αίθουσα, όπως περιγράφουν μάρτυρες.

Σύμφωνα με συγγενή του είχε γεννηθεί στη Βρετανία και ήρθε παιδί στις ΗΠΑ. Ζούσε με τη μητέρα του ενώ ο πατέρας είχε έναν χρόνο να έρθει σε επαφή μαζί τους.

Ο Mercer σχολίαζε συχνά τέτοιες τραγωδίες μαζικών εκτελέσεων (μεταξύ αυτών και στη Βιρτζίνια όπου μία δημοσιογράφος και ο κάμεραμαν δολοφονήθηκαν από πρώην συνάδελφό τους), ενώ φαίνεται ότι εκθείαζε και τον δολοφόνο της σφαγής μικρών παιδιών στο Newton – από τα χειρότερα τέτοια περιστατικά.

Για τον δολοφόνο της δημοσιογράφου και του συναδέλφου της, είχε γράψει:

“Παρατήρησα πως πολλοί άνθρωποι σαν τον Φλάναγκαν, είναι μόνοι και άγνωστοι, ωστόσο όταν χύσουν λίγο αίμα, όλος ο κόσμος τους μαθαίνει. Ένας άνθρωπος που δεν τον ήξερε κανείς, τώρα τον ξέρουν όλοι. Το πρόσωπό του είναι σε κάθε οθόνη και το όνομά του βρίσκεται στα χείλη όλων των ανθρώπων παντού στον πλανήτη. Φαίνεται πώς όσους περισσότερους σκοτώνεις, τόση περισσότερη δημοσιότητα κερδίζεις”.

Το προφίλ του σε site γνωριμιών αναφέρει πως του αρέσει το Ίντερνετ, “να σκοτώνει ζόμπι”, οι ταινίες, η μουσική και το διάβασμα. Στην εθνικότητα αναφέρει ότι είναι “μεικτή φυλή” και ότι είναι ελεύθερος, πηγαίνει στο κολέγιο και ζει με τους γονείς του. Επίσης αναφέρει πως είναι Ρεπουμπλικανός και δεν έχει κάποια θρησκεία.

Μάλιστα ήταν μέλος σε ομάδα με τον τίτλο “Δεν μου αρέσει η οργανωμένη θρησκεία”.

Με πληροφορίες από το CBS News