Τέσσερις πύραυλοι Κρουζ που εκτοξεύτηκαν την Τετάρτη από ρωσικό πολεμικό πλοίο από την Κασπία στοχοθετώντας θέσεις στη Συρία κατέληξαν στο Ιράν, γνωστοποίησαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Τέσσερις ρωσικοί πύραυλοι συνετρίβησαν χθες στο Ιράν» ανέφερε ένας αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που μετέδωσε νωρίτερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Μια αμερικανική κυβερνητική πηγή επισήμανε επιπλέον ότι η Ρωσία εκτοξεύει πυραύλους Κρουζ που περνούν από τον εναέριο χώρο του Ιράν προς τη Συρία για να πλήττει θέσεις των ανταρτών που πολεμούν εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Διαψεύδει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

To υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι «όλοι» οι ρωσικοί πύραυλοι Κρουζ που εκτοξεύθηκαν προς τη Συρία από την Κασπία Θάλασσα έπληξαν τους προκαθορισμένους στόχους τους, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Σε αντίθεση με το CNN εμείς δε μιλάμε επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, μετέδωσε το Interfax.

«Δημοσιοποιούμε την εκτόξευση των πυραύλων και τους στόχους που έπληξαν» τόνισε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις