Η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στο κουαρτέτο των οργανώσεων που καθοδήγησαν τον εθνικό διάλογο στην Τυνησία “δείχνει τον δρόμο για την έξοδο από τις κρίσεις στην περιοχή”, δήλωσε την Παρασκευή η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι.
“Το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στο Κουαρτέτο Εθνικού Διαλόγου της Τυνησίας δείχνει τον δρόμο για την έξοδο από τις κρίσεις στην περιοχή: εθνική ενότητα και δημοκρατία”, ανέφερε η Μoγκερίνι στον λογαριασμό της στο Twitter.
Τους νικητές του φετινού Νόμπελ Ειρήνης χαιρέτισαν επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Αναφερόμενος στην επίσκεψή του τον Μάρτιο στην Τυνησία, ο Τουσκ δήλωσε πως “αντιλαμβάνεται και σέβεται την επιλογή” να αποδοθεί το Νόμπελ στο Κουαρτέτο.
Αυτό το βραβείο “αξίζει και με το παραπάνω”, εκτίμησε από την πλευρά του ο Σουλτς, επίσης στο Twitter, όπου ανέφερε ότι μοιράζεται την “υπερηφάνεια όλων των Τυνήσιων“.
Και τα Ηνωμένα Έθνη καλωσόρισαν την Παρασκευή την απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο θεωρούν ότι ενισχύει τους ακτιβιστές που καθοδηγούν τις προσπάθειες για την ειρήνη.
Ο Άχμαντ Φάουζι, επικεφαλής εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη Γενεύη, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: “Χρειαζόμαστε την κοινωνία των πολιτών ώστε να μας βοηθήσει να προωθήσουμε τις διαδικασίες ειρήνης”.
“Είναι ένα λαμπρό παράδειγμα. Νομίζω πως η Τυνησία είναι μία από τις αραβικές χώρες που τα έχει καταφέρει καλύτερα μετά τη λεγόμενη Αραβική Άνοιξη και την αναταραχή σε αυτό το μέρος του κόσμου”.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις