Το αντιμεταναστευτικό κόμμα των Δημοκρατών της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια διαφημιστική εκστρατεία σε ξένα μέσα ενημέρωσης για να αποθαρρύνει επίδοξους αιτούντες άσυλο που θέλουν να φθάσουν στη σκανδιναβική χώρα, όπου φέτος ο αριθμός των αφίξεων προσφύγων έχει φθάσει σε ιστορικό υψηλό επίπεδο.

Το τρίτο κόμμα της Σουηδίας βάσει του αποτελέσματος των εκλογών του 2014 διευκρίνισε πως θα κάνει καταχωρίσεις σε ΜΜΕ της Ιορδανίας, του Λιβάνου και της Τουρκίας, όπου εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, ζουν σε καταυλισμούς και αλλού.

Οι Δημοκράτες της Σουηδίας ενδέχεται επίσης να αγοράσει διαφημιστικό χώρο σε εφημερίδες και χρόνο για την προβολή τηλεοπτικών μηνυμάτων σε κράτη όπως είναι η Γερμανία και η Δανία – χώρες διέλευσης για ορισμένους πρόσφυγες που θέλουν να φθάσουν στη Σουηδία.

«Δεν θα εξασφαλίσουν καλύτερο μέλλον στη Σουηδία», ανέφερε χαρακτηριστικά η Πάουλα Μπίλερ, εκπρόσωπος του κόμματος των Δημοκρατών της Σουηδίας για θέματα μετανάστευσης.

«Έχουμε καταυλισμούς με σκηνές εδώ. Κάνει κρύο, παγωνιά και χιονίζει στη Σουηδία. Υπάρχει έλλειψη πόρων τόσο για τον δικό μας πληθυσμό, όσο και για όσους έρχονται εδώ», πρόσθεσε η ίδια.

Το κόμμα των Δημοκρατών της Σουηδίας διακηρύσσει ότι θέλει να μειωθεί ο αριθμός των αιτούντων άσυλο στη Σουηδία κατά τουλάχιστον 90%.

Η κυβέρνηση της Σουηδίας αναμένει πάνω από 150.000 αφίξεις μεταναστών και προσφύγων φέτος, ενώ και οι άλλες σκανδιναβικές χώρες καταγράφουν επίσης αριθμούς ρεκόρ, γεγονός που πυροδότησε έναν έντονο διάλογο για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος.

Η Δανία έκανε πρόσφατα διαφημιστικές καταχωρίσεις σε εφημερίδες του Λιβάνου στις οποίες τόνιζε τις περικοπές των επιδομάτων που αποφασίστηκαν πρόσφατα και άλλα στοιχεία που θεωρεί ότι θα αποθαρρύνουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να προσπαθήσουν να φθάσουν στην επικράτειά της.

Οι Δημοκράτες της Σουηδίας λένε ότι θα πιέσουν να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το ζήτημα της μετανάστευσης, ενώ αξιώνουν να υπάρξουν πολύ πιο αυστηρά μέτρα ελέγχου των συνόρων της χώρας.

Η κεντροαριστερή κυβέρνηση μειοψηφίας της Σουηδίας και η Συμμαχία της αντιπολίτευσης έχει αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Δημοκράτες της Σουηδίας, που έχουν αποσπάσει ικανό αριθμό εδρών για να κρίνουν την ισορροπία δυνάμεων στο κοινοβούλιο της Σουηδίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις