Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Παρασκευή πως συμφώνησε με το Πεντάγωνο σε όλα τα απαραίτητα τεχνικά ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια των αεροπορικών πτήσεων στον εναέριο χώρο της Συρίας και πως ένα τελικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο δυνάμεων θα υπογραφεί στο προσεχές μέλλον.

“Υπήρξε συμφωνία σε όλα τα τεχνικά ζητήματα, ενώ Ρώσοι και Αμερικανοί νομικοί επανεξετάζουν το έγγραφο της συμφωνίας”, δήλωσε ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Αντρέι Καρταπόλοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

“Ελπίζουμε πως το έγγραφο θα υπογραφεί στο πολύ κοντινό μέλλον”, ανέφερε, τονίζοντας πως η Μόσχα εξακολουθεί να επιθυμεί μια ευρύτερη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και με άλλες χώρες σε ό,τι αφορά τη Συρία.

Παράλληλα ανέφερε πως η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας συνεργάζεται με τα κέντρα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Συρίας για να συντονίσει όλες τις πτήσεις των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της χώρας.

“Ο εναέριος χώρος της Συρίας είναι υπερβολικά γεμάτος από αεροσκάφη. Τα ρωσικά αεροσκάφη διεξάγουν 60 έως 80 επιχειρήσεις καθημερινά, σχεδόν τον ίδιο αριθμό αεροπορικών επιχειρήσεων που διεξάγουν τα αεροσκάφη της δυτικής συμμαχίας”, επισήμανε ο Καρταπόλοφ.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, πως οι ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών βρίσκονται κοντά στην οριστικοποίηση των όρων ενός μνημονίου συμφωνίας που θέτει τις βασικές διαδικασίες στην αεροπορική ασφάλεια στον εναέριο χώρο της Συρίας.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε ανώνυμα, δήλωσε πως το μνημόνιο συμφωνίας μπορεί να εφαρμοστεί στο εγγύς μέλλον έπειτα από κάποιες αναθεωρήσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις