Η κυβέρνηση της Ιταλίας εξετάζει το ενδεχόμενο η ιταλική στρατιωτική αποστολή στο Αφγανιστάν να παραταθεί για άλλον ένα χρόνο, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι την Παρασκευή, μία ημέρα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε πως θα παρατείνει τη στρατιωτική αποστολή των ΗΠΑ στη χώρα αυτή.

Η Ιταλία είχε ήδη συναινέσει να παραταθεί η διάρκεια της ανάπτυξης των δυνάμεών της—που με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα επρόκειτο να ολοκληρωθεί νωρίτερα φέτος—ως τα τέλη του 2015.

Πάνω από πενήντα Ιταλοί στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν.

«Η Ιταλία βρίσκεται στο Αφγανιστάν πολλά χρόνια», ανέφερε ο Ρέντσι κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο της Βενετίας, που μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά. «Αυτή τη στιγμή ζυγίζουμε το αίτημα της Αμερικής να συνεχιστεί (σ.σ. η αποστολή της ιταλικής στρατιωτικής δύναμης στο Αφγανιστάν) για άλλον έναν χρόνο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Περίπου 750 άνδρες των ένοπλων δυνάμεων της Ιταλίας είναι ανεπτυγμένοι στη Χεράτ και στην Καμπούλ στο πλαίσιο της τρέχουσας αποστολής του NATO. Εντέλλονται κατά κύριο λόγο να εκπαιδεύουν και να προσφέρουν βοήθεια στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις