Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε όταν μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη την Τετάρτη, λίγο μετά την απογείωσή του, από μια αμερικανική βάση στην ανατολική Αγγλία.
“Στρατιωτικό αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από τη βάση της RAF στο Λέικενχιθ του Σάφοκ κατέπεσε γύρω στις 10.30. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχει ένας νεκρός και πιστεύουμε ότι στο αεροσκάφος επέβαινε μόνο αυτός”, δήλωσε μια εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.
Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, επρόκειτο για ένα μονοθέσιο μαχητικό F-18 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, η οποία διαθέτει μια βάση εντός της βάσης της RAF στο Λέικενχιθ.
Νωρίτερα, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) είχε ανακοινώσει ότι ερευνά πληροφορίες πως ένα από τα μαχητικά της, τύπου F/A-18, συνετρίβη, ενώ η αστυνομία υποστήριζε ότι ένα αεροσκάφος κατέπεσε σε αγροτική περιοχή.
Πέρσι ένα αμερικανικό μαχητικό F-15 είχε καταπέσει σε χωράφι, επίσης στην ανατολική Αγγλία, όμως ο πιλότος του σώθηκε. Τον Ιανουάριο του 2014 ένα ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού είχε συντριβεί σε έναν δρυμό με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις