Η Volkswagen θα προσφέρει εκπτώσεις για την αγορά νέου αυτοκινήτου στους ιδιοκτήτες οχημάτων της στη Γερμανία, που θα παραδίδουν τα αυτοκίνητά τους στα οποία είχε τοποθετηθεί το παράνομο λογισμικό, μετέδωσε την Κυριακή το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με την σοβαρότερη κρίση στην 78χρονη ιστορία της μετά την παραδοχή τον περασμένο μήνα ότι τοποθέτησε παράνομο λογισμικό στα ντιζελοκίνητα οχήματά της για να παραπλανήσει τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με τα επίπεδα εκπομπής ρύπων των οχημάτων.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα ανακαλέσει περίπου 8,5 εκατομμύρια ντιζελοκίνητα αυτοκίνητά της στην Ευρώπη, στα οποία είχε τοποθετηθεί το παράνομο λογισμικό.

Οι ειδικές προσφορές θα διατίθενται μόνο στη Γερμανία, όπου έχουν πουληθεί περίπου 2,4 εκατομμύρια από τα υπό ανάκληση οχήματα.

Τα κίνητρα για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της VW να αγοράσουν νέο όχημα ενδεχομένως να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση των πωλήσεων και στη μείωση της πίεσης προς τις αντιπροσωπείες της εταιρείας να εφαρμόσουν τις τεχνικές επιδιορθώσεις μετά το σκάνδαλο.

Κάθε αντιπροσωπεία στη Γερμανία θα κληθεί να διαχειριστεί κατά μέσο όρο 1.100 ανακληθέντα οχήματα, το καθένα από τα οποία θα απαιτεί τουλάχιστον 1,5 ώρα εργασίας, μετέδωσε το DPA.

Αυτό ενδεχομένως να έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη αναμονή για τους πελάτες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι εκπτώσεις για την αγορά νέου αυτοκινήτου θα επικεντρωθούν στους ιδιοκτήτες οχημάτων με κινητήρα ντίζελ 1.6 λίτρων, ανέφεραν πηγές της Volkswagen και αντιπροσωπειών της. Τα μοντέλα αυτά απαιτούν αλλαγές στο ηλεκτρομηχανολογικό τους μέρος–αναβάθμιση που κοστίζει περισσότερο από τις αλλαγές στο λογισμικό, οι οποίες απαιτούνται για άλλα οχήματα με το παράνομο λογισμικό.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για το θέμα, σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται πρόσωπο που γνωρίζει την υπόθεση.

Η Volkswagen απάντησε ότι είναι συνήθης τακτική της εταιρείας και των αντιπροσώπων της να κάνουν ειδικές προσφορές σε όσους είναι ήδη πελάτες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις