Ένα ελικόπτερο συνετρίβη την Τρίτη στη Λιβύη, κοντά στην πρωτεύουσα Τρίπολη, με 23 επιβαίνοντες, ανάμεσα στους οποίους θεωρείται πιθανό ότι βρίσκονται ηγέτες παραστρατιωτικών οργανώσεων που ελέγχουν την πρωτεύουσα, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας και ένα πρακτορείο ειδήσεων.

«Δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των θυμάτων και δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχουν επιζώντες», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος από την Τρίπολη. Κατά τον ίδιο, δεν είναι γνωστή ούτε η αιτία της συντριβής του ελικοπτέρου.

Το πρακτορείο ειδήσεων LANA, το οποίο πρόσκειται στην διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, ανέφερε ότι το ελικόπτερο ενδέχεται να μετέφερε πολλά ηγετικά στελέχη της συμμαχίας Φατζρ Λίμπια («Αυγή της Λιβύης»), συμπεριλαμβανομένων του Χουσέιν Αμπού Ντάγια, διοικητή παραστρατιωτικών οι οποίοι δρουν στη δυτική Λιβύη, και του επικεφαλής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Σουχάντα αλ Ζαουία, Σουχάιμπ αλ Ράμα.

Το ελικόπτερο συνετρίβη κοντά στη Ζαουία, περίπου 45 χλμ. δυτικά της Τρίπολης, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το υπουργείο Άμυνας της κυβέρνησης της Τρίπολης αναμενόταν να δώσει μια συνέντευξη Τύπου το απόγευμα.

Η Λιβύη παραμένει σε χαοτική κατάσταση μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, με δύο κυβερνήσεις και δύο κοινοβούλια να μάχονται για την εξουσία από το 2014.


Μια κυβέρνηση αποτελούμενη κυρίως από ισλαμιστές ελέγχει την πρωτεύουσα Τρίπολη, ενώ η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση έχει μεταφερθεί στην ανατολική Λιβύη.

Η διεθνής κοινότητα έχει εντείνει τις πιέσεις για να υπογραφεί μια συμφωνία για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, που διαπραγματεύονται οι δύο πλευρές υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις