Τη διεξαγωγή έρευνας ζήτησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προκειμένου να διαπιστωθεί αν ένας ευρωβουλευτής ψήφισε στη θέση της Μαρίν Λεπέν, της προέδρου του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά παράβαση του κανονισμού.

Κάνοντας λόγο για “υποψίες νοθείας” το ΕΛΚ απηύθυνε το αίτημα αυτό στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, όπως ανέφερε στο Twitter ο επικεφαλής του, ο Γερμανός ευρωβουλευτής Μάνφρεντ Βέμπερ.

Η Λεπέν από την πλευρά της εξήγησε ότι δεν ευθύνεται για τη χρήση την προσωπική της κάρτας από κάποιον τρίτο κατά την απουσία της και ότι ο ευρωβουλευτής που ψήφισε στη θέση της “θα πρέπει να δώσει απαντήσεις”.

Στο βίντεο που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διακρίνεται η Μαρίν Λεπέν να φεύγει από την αίθουσα στις 14.14, λίγο πριν τελειώσει η ψηφοφορία που είχε ξεκινήσει γύρω στις 12.00.

Όμως κατά την ηλεκτρονική καταμέτρηση, που είναι επίσης αναρτημένη στον ίδιο ιστότοπο, διαπιστώνει κανείς ότι η κάρτα της χρησιμοποιήθηκε τουλάχιστον οκτώ φορές από τις 14.15 μέχρι τις 14.18 από κάποιον που ψήφιζε στη θέση της.

Σύμφωνα με μια πηγή του ευρωκοινοβουλίου, άλλοι βουλευτές που είχαν παραμείνει στην αίθουσα ανέφεραν ότι κάποιος που καθόταν κοντά στη Λεπέν νωρίτερα ψήφιζε αντί για αυτήν και αυτός κινδυνεύει με κυρώσεις αν αποδειχθεί ότι το έκανε.

Το πρόβλημα το διαπίστωσε πρώτη η Σουηδή ευρωβουλευτής Άννα Μαρία Κοράζα. “Αντιλαμβάνομαι ότι η κα Λεπέν δεν είναι εδώ. Θα ήθελα να επαληθεύσετε τι έγινε με την ψήφο της και τον γείτονά της” είπε στον προεδρεύονται λίγα λεπτά αφότου η Γαλλίδα ευρωβουλευτής είχε αποχωρήσει από την αίθουσα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις