Τα ονόματα αρκετών δημάρχων και γερουσιαστών των ΗΠΑ, “φιγουράρουν” στη λίστα με τα στοιχεία (ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα και mails) μελών της Κου Κλουξ Κλαν, που έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του site pastebin.com, η οργάνωση χάκερς Anonymous.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Anonymous ξεκίνησαν να δίνουν ονόματα τη Δευτέρα, ενώ σε ένα μήνα έχουν δεσμευτεί να αποκαλύψουν τις ταυτότητες 1.000 μελών της ρατσιστικής οργάνωσης.

Μέχρι στιγμής αποκάλυψαν 80 μέλη.

Η δήμαρχος του Νόξβιλ του Τενεσί, Μάντελαϊν Ροτζέρο, το όνομα της οποίας βρίσκεται στη λίστα, αρνήθηκε τις κατηγορίες. “Αυτό είναι γελοίο” δήλωσε. “Άρχισα την πολιτική μου καριέρα μαχόμενη για τα δικαιώματα των αγροτών με τον Σέζαρ Τσάβες και έχω αναλώσει δεκαετίες για να υπερασπιστώ την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα”.

Η επιχείρηση των Anonymous κατά της ΚΚΚ άρχισε τον Νοέμβριο του 2014, όταν η ΚΚΚ άρχισε να απειλεί τη ζωή όσων λάμβαναν μέρος σε διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας, στο Ferguson του Μιζούρι, όπου λευκός αστυνομικός σκότωσε άοπλο μαύρο νεαρό.

Οι Anonymous ανέφεραν πως η ΚΚΚ είναι τρομοκρατική οργάνωση, που έχει παρεισφρήσει σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας. “Για την ΚΚΚ δεν υπάρχει πλέον ιδιωτικότητα στο Διαδίκτυο, έχετε αίμα στα χέρια σας, εδώ και περίπου 200 χρόνια” τονίζουν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις