Στη δυνατότητα απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων σε περίπτωση που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από την δουλειά τους και πλαστογραφούν τις αποδείξεις παρουσίας τους στην δουλειά, αναφέρθηκε με δηλώσεις της η Ιταλίδα υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Μαριάννα Μαντία.
«Οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι δηλώνουν ψευδώς ότι βρίσκονται στον χώρο εργασίας ενώ απουσιάζουν, πρέπει να απολύονται», τόνισε η κεντροαριστερή Ιταλίδα υπουργός κατά την παρέμβασή της σε συνέδριο του ιταλικού επιχειρηματικού δικτύου Rete Imprese.
H Mαντία αποσαφήνισε ότι «αναφέρεται σε πρόσφατα συμβάντα» και σκάνδαλα, όπως εκείνο του δήμου του Σανρέμο: πάνω από εκατό δημοτικοί υπάλληλοι αποτελούν αντικείμενο έρευνας για αδικαιολόγητες απουσίες από τον χώρο εργασίας. Πολλοί από τους εργαζόμενους που πήγαιναν στην δουλειά, χτυπούσαν-φυσικά παρανομώντας- και τις κάρτες των απόντων.

Φρόντισε ωστόσο να υπογραμμίσει ότι «δεν είναι αλήθεια πως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες, αυτό είναι μια κοινοτοπία που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις