ο αιγύπτιος επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών δήλωσε ότι “ένας θόρυβος ακούγεται το τελευταίο δευτερόλεπτο ” των στοιχείων του Καταγραφέα Συνομιλιών του Πιλοτηρίου, ωστόσο “οι πρώτες παρατηρήσεις δεν επιτρέπουν τον εντοπισμό του αιτίου που προκάλεσε τη διάλυση του αεροσκάφους 23 λεπτά μετά την απογείωσή του”.

Όπως διευκρίνισε ο Αϊμάν ελ-Μοκάντεμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κάιρο, “θα πραγματοποιηθεί φασματική ανάλυση για να προσδιορισθεί η προέλευση αυτού του θορύβου”.
“Τα δεδομένα των δύο καταγραφέων της πτήσης μεταφέρθηκαν επιτυχώς, ο χρόνος ανάμεσα στην απογείωση και τις τελευταίες καταγραφές είναι 23 λεπτά και 14 δευτερόπλεπτα”, διευκρίνισε.
Ο αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η έρευνα δεν έχει επιτρέψει ακόμη την εξαγωγή συμπεράσματος.
“Δεν έχουμε αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, αλλά δεν υπάρχει διαμορφωμένη υπόθεση πριν από την ολοκλήρωση της έρευνας και τη σύνταξη πλήρους έκθεσης”, είπε.
Αιγυπτιακή πηγή που παρακολουθεί την υπόθεση είχε δηλώσει την Παρασκευή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η ανάλυση των δύο μαύρων κουτιών , σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τον τόπο της συντριβής, δίνουν “ισχυρή προτεραιότητα” στην υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης.

Εξετάζονται οι κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου

Οι αιγυπτιακές αρχές εξετάζουν τις κάμερες ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέιχ για να εντοπίσουν τυχόν ύποπτες κινήσεις που να συνδέονται με τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους, δήλωσαν στο Reuters αξιωματούχοι ασφαλείας.

“Θέλουμε να διακριβώσουμε, για παράδειγμα, αν κάποιος κατάφερε να περάσει από τον έλεγχο ασφαλείας ή από τους ανιχνευτές μετάλλων”, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.
Τα σχόλιά του αποτελούν την πρώτη ένδειξη ότι οι αιγυπτιακές αρχές ενδεχομένως να υποψιάζονται πως το αεροπλάνο της εταιρείας Metrojet κατερρίφθη.
Απομακρύνονται Ρώσοι και Βρετανοί τουρίστες
Ο αιγυπτιακός στρατός έχει αναλάβει τον έλεγχο της επιχείρησης για την μεταφορά Ρώσων τουριστών με πτήσεις για Μόσχα μετά την αναστολή των πτήσεων προς την Αίγυπτο που αποφάσισε την Παρασκευή το Κρεμλίνο, μετέδωσε το Σάββατο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης, Αρκάντι Ντβόρκοβιτς.
Ο ίδιος δήλωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια της Μόσχας είναι επαρκή κι ότι ισχύουν εδώ και πολύ καιρό.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Αιγύπτου στη Ρωσία, Μοχάμεντ Αλ-Μπάντρι, με τον οποίο συζήτησαν την απόφαση της Μόσχας για αναστολή όλων των πτήσεων προς την Αίγυπτο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν ακόμη και για την πορεία της έρευνας σχετικά με τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους.
Την ίδια ώρα, Βρετανός αξιωματούχος δήλωσε το Σάββατο ότι το Λονδίνο ελπίζει να μπορέσει να οργανώσει την επιστροφή όλων των Βρετανών τουριστών από το Σαρμ ελ-Σέιχ μέσα σε δέκα μέρες. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει αυξήσει τον αριθμό των πτήσεων και το Σάββατο θα φροντίσει για την επιστροφή 2.000 Βρετανών υπηκόων με εννέα πτήσεις.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις