Ο μεγάλος ιμάμης του Αλ-Άζχαρ, του πανεπιστημίου που είναι ένας από τους εγκυρότερους θεσμούς του σουνιτικού Ισλάμ και έχει έδρα την Αίγυπτο, καταδίκασε τις “ειδεχθείς” επιθέσεις στο Παρίσι που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 128 ανθρώπων και κάλεσε “ολόκληρο τον κόσμο να ενωθεί για να αντιμετωπίσει αυτό το τέρας“.

“Καταδικάζουμε αυτήν την ειδεχθή επίθεση”, υπογράμμισε ο σεΐχης Άχμεντ αλ-Τάγεμπ κατά την έναρξη διάσκεψης για την “ανανέωση της ισλαμικής σκέψης”.

Ο μεγάλος ιμάμης του Αλ Άζχαρ, οι δηλώσεις του οποίου μεταδόθηκαν από την αιγυπτιακή τηλεόραση, υπογράμμισε επίσης ότι “έχει έρθει ώρα ολόκληρος ο κόσμος να ενωθεί για να αντιμετωπίσει αυτό το τέρας” και πρόσθεσε ότι “οι ενέργειες αυτού του είδους είναι αντίθετες με όλες τις θρησκευτικές, ανθρώπινες αξίες και στρέφονται εναντίον όλων των πολιτισμών”.

Παράλληλα σε ανακοίνωσή της η αιγυπτιακή προεδρία καταδίκασε και αυτή “απερίφραστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις” στο Παρίσι και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στις διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας”.

Εξάλλου και ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ Αλ Αράμπι “καταδίκασε απερίφραστα το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα που διαπράχθηκε κατά αθώων πολιτών” και ζήτησε να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία.