Ο πιανίστας Davide Martello συγκίνησε όλον τον κόσμο όταν, λίγες ώρες μετά το μακελειό στο Μπατακλάν, έφερε το πιάνο του (από τη Γερμανία), έπαιξε σιωπηλός το «Imagine» του Τζον Λένον και αποχώρησε…

Όπως είπε στην εφημερίδα Guardian, ο Davide Martello βρισκόταν σε ένα παμπ στην πόλη Konstanz της Γερμανίας, και παρακολουθούσε τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα Γαλλίας – Γερμανίας όταν άρχισαν οι επιθέσεις και σε διάστημα λίγων λεπτών αποφάσισε να βάλει το πιάνο στο τρέιλερ του και να ταξιδέψει στη Γαλλία.

Όταν έφθασε, μετέφερε το πιάνο του με ένα ποδήλατο στο Μπατακλάν: «Έπρεπε να κάνω κάτι. Ήθελα να προσπαθήσω να ανακουφίσω, να δώσω ένα σημάδι ελπίδας».

«Δεν μπορώ να φέρω πίσω τους νεκρούς, αλλά μπορώ να τους εμπνεύσω με τη μουσική και όταν οι άνθρωποι εμψυχώνονται μπορούν να κάνουν τα πάνα. Γι αυτό έπαιξα το Imagine. Υπήρχε αίμα στο πιάνο μου από την επίθεση. Έφθασα μέχρι το τέλος του τραγουδιού και δεν μπορούσα να συνεχίσω. Ακόμη κι αν ήθελα, ήταν υπερβολικά φορτισμένη κατάσταση», συμπλήρωσε.

Ο Davide Martello, γνωστός και με το όνομα «Klavierkunst», έχει ταξιδέψει αρκετές φορές σε εμπόλεμες ζώνες, για να παίξει πιάνο. Έχει εμφανιστεί στην επίθεση εναντίον του Charlie Hebdo, στην πλατεία Ταξίμ, το Κίεβο και το Ντονέτσκ, ενώ έχει τιμηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την προσφορά του στην ευρωπαϊκή συνεργασία και την προώθηση των κοινών αξιών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις