Το προάστιο στο οποίο μεγάλωσε ο Ισμαήλ Μοστεφάι στο Βέλγιο, ήταν γνωστό για τη δράση συμμοριών, κυρίως την περίοδο που ο ένας εκ των καμικάζι του Παρισιού, ζούσε εκεί. Ένα πρώην μέλος συμμορίας, που γνώριζε τον δράστη, μίλησε στον δημοσιογράφο του BBC James Longman.

Ο “Ντόμινικ”, όπως συστήνεται το πρώην μέλος της συμμορίας δείχνει ένα βίντεο στην κάμερα, όπου μία παρέα “ραπάρει”, όταν εμφανίζεται ένας άνδρας ντυμένος στα λευκά και με καλυμμένο το πρόσωπο να υψώνει ένα όπλο προς την κάμερα.

“Αυτός είναι”, λέει ο “Ντομινίκ”. Αναφέρει ότι παρόμοια βίντεο ήταν μια ένδειξη αλληλεγγύης μεταξύ τους και ένδειξης πίστης στη γειτονιά.

Περιγράφει τη ζωή στο προάστιο σαν έναν “πόλεμο”. “Ναρκωτικά, όπλα, τα πάντα. Η ζωή εδώ ήταν συνώνυμη της υπεράσπισης της περιοχής σου”, αναφέρει.

Τα πράγματα πήραν πιο επικίνδυνη τροπή όταν το 2008 δολοφονήθηκε ένας άνδρας σε τοπικό παντοπωλείο, συνεχίζει ο “Ντομινίκ”. “Ο δολοφόνος του δεν βρέθηκε ποτέ. Όμως όλοι γνώριζαν ποιος το έκανε”, προσθέτει με νόημα.


“Κι εγώ, όπως και ο Ομάρ ήμασταν αποκομμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία, ζούσαμε στο περιθώριο, όπου μόνο η βία είχε σημασία”, αναφέρει.

“Πιθανώς όταν ο Ομάρ εγκαταστάθηκε στο Παρίσι”, συνεχίζει ο “Ντομινίκ”, “να θεώρησε ότι το δέλεαρ του εξτρεμισμού ήταν πιο οικείο για εκείνον”.

Καταλήγοντας ο “Ντομινίκ”, δηλώνει σοκαρισμένος απ’ ό, τι συνέβη και υπογραμμίζει: “Ναι, ήταν δύσκολο να μεγαλώνεις σ’ αυτή την περιοχή. Όμως ποτέ δεν περίμενα ένας από μας να κάνει κάτι τέτοιο”.

*με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις