Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πληροφορίες που να υποδηλώνουν ότι επίκειται μια τρομοκρατική επίθεση σε αμερικανικό έδαφος, δήλωσε τη Δευτέρα ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, μετά το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος, με το οποίο απειλεί να πλήξει την Ουάσινγκτον.

“Αντιμετωπίζουμε σοβαρά όλες τις απειλές αλλά δεν έχουμε συγκεκριμένες, αξιόπιστες πληροφορίες για μια επίθεση στις ΗΠΑ” ανέφερε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Οι τζιχαντιστές απείλησαν ότι οι χώρες που συμμετέχουν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία θα έχουν την ίδια τύχη με τη Γαλλία και προειδοποίησαν ότι θα πλήξουν την αμερικανική πρωτεύουσα.

Από την πλευρά της, η υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς είπε ότι το FBI, οι δικαστικές αρχές των ΗΠΑ και άλλες υπηρεσίες αρμόδιες για θέματα ασφαλείας συνεργάζονται στενά με τις γαλλικές αρχές μετά τις επιθέσεις που βύθισαν στο πένθος το Παρίσι.

“Συνεργαζόμαστε ενεργά με τη γαλλική κυβέρνηση για να διασφαλίσουμε ότι οι δράστες αυτής της σφαγής θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης” διαβεβαίωσε η Λιντς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Οι επιθέσεις του Παρισιού είναι “ένα έγκλημα εναντίον του πολιτισμού”, σχολίασε η υπουργός διευκρινίζοντας ότι συζήτησε το θέμα με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα το Σάββατο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι εντείνεται η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των αμερικανικών και των γαλλικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις