Συνελήφθη και οδηγήθηκε για ανάκριση ένας Καναδός που ανέβασε στο Ίντερνετ βίντεο με τον ίδιο να φορά μάσκα του Τζόκερ και να απειλεί πως θα εκτελεί έναν Μουσουλμάνο κάθε εβδομάδα, μία εβδομάδα μετά τη σφαγή του ISIS στο Παρίσι.

Όπως αναφέρει το RT, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Αντρέ Λεκλέρκ δήλωσε πως ο άνδρας συνελήφθη στο προάστιο Montreal North, ενώ δεν είναι σαφές αν θα ασκηθεί δίωξη εναντιόν του για τις απειλές που εκτόξευσε.

Το βίντεο ανέβηκε στο Youtube την Τρίτη. Ο “Τζόκερ” ανέφερε με προφορά του Κεμπέκ πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα σκότωνε έναν άραβα ή μουσουλμάνο την εβδομάδα, κρατώντας στο χέρι του περίστροφο.

Ανέφερε επίσης πως μαζί του θα εκτελούσαν μουσουλμάνους και άλλοι ομοϊδεάτες του.

“Αν κάποιος εκτοξεύει απειλές στα κοινωνικά δίκτυα ή στο Ίντερνετ υπάρχουν συνέπειες” δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μόντρεαλ στο Vice News.

Σύμφωνα με το RT η ξενοφοβία ενισχύθηκε στον Καναδά από τη σφαγή στο Παρίσι, ενώ μερίδα της κοινωνίας δεν βλέπει με καλό μάτι την πολιτική του νέου πρωθυπουργού Τριντώ, να δεχτεί η χώρα 25.000 πρόσφυγες από τη Συρία.

Το Σαββατοκύριακο στόχος εμπρησμού έγινε τζαμί στο Οντάριο ενώ μία μουσουλμάνα που παραλάμβανε το παιδί της από δημοτικό σχολείο δέχτηκε επίθεση αγνώστων.

Με πληροφορίες από το Russia Today

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις