Υπό κράτηση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας εξακολουθούν να βρίσκονται από το Σάββατο το βράδυ οι έξι ύποπτοι (πέντε τουρκικής και ένας αλγερινής καταγωγής) για συμμετοχή σε ισλαμικά κινήματα.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο εκπρόσωπος τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης, οι έρευνες ολοκληρώνονται και οι έξι ύποπτοι θα αναχωρήσουν για τις χώρες τους.
«Ο συγκεκριμένος έλεγχος έγινε στα πλαίσια της ετοιμότητας και της εγρήγορσης της αστυνομίας, έχοντας υπόψη τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, που λαμβάνονται καθώς επίσης και της εκπαίδευσης των μελών μας, που εργάζονται στα συγκεκριμένα τμήματα όσον αφορά τους ελέγχους που διενεργούνται», δήλωσε ο κ. Αγγελίδης.
Τόνισε επιπλέον ότι: «Θα πρέπει, επίσης, να τονιστεί γενικότερα ότι η όλη κατάσταση παρακολουθείται και ένας σημαντικός τομέας πέραν των αυξημένων μέτρων που λαμβάνονται είναι ο τομέας των πληροφοριών, η αξιολόγηση των οποιωνδήποτε πληροφοριών, γι` αυτό υπάρχει και συνεργασία με υπηρεσίες άλλων χωρών, καθώς επίσης με την Europol και Interpol»
Τέλος, σε ερώτηση που το ετέθη σχετικά με το αν θα αποχωρήσουν ασυνόδευτοι είπε: «Αυτά είναι διαδικαστικά θέματα, για τα οποία δεν νομίζω να χρειάζεται να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες» 
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις